Halverwege de 5000km tocht!

05-08-2022 | 16:36

Je kunt het bijna niet geloven.. maar Martin loopt nog steeds, dag in dag uit, door weer en wind!

Inmiddels heeft Martin alle klimaten die je kunt bedenken al meegemaakt op zijn reis. Intense kou en sneeuw in de bergen, maar ook trotseert Martin momenteel weer een hittegolf in Montana.. Water bevroren door de kou en water wat verdampt is door de warmte.. dit maakt de tocht wel aanzienlijk intensiever! Als Martin geen water uit de natuur kan halen, is dat natuurlijk weer allemaal extra gewicht wat hij met zich mee moet dragen. Niet te vergeten dat deze temperatuurverschillen ook lichamelijk veel van je vragen. Martin is in gewicht ook al flink wat kilo's kwijt die hij simpelweg tijdens de tocht niet bij kan eten.
Martin heeft ook al heel wat blaren, eelt en zelfs een blessure doorstaan, maar fysiek gaat het hem nu weer erg goed af. Wellicht komt dit grotendeels door zijn enorme wilskracht en doorzettingsvermogen!

Mentaal is het even een behoorlijke uitdaging geweest. Martin werd opgepiept in de middle of nowhere dat een dierbare van hem is overleden. Op dat moment was hij nog een heel eind van de bewoonde wereld verwijderd. Je kunt je voorstellen dat dit soort situaties veel invloed hebben op de tocht..

Deze tegenslagen hebben er onder andere voor gezorgd dat Martin even achter liep op schema! Maar zijn visum verloopt natuurlijk ook straks, dus extra tijd nemen zit er niet in. Hoe los je dit op? Martin heeft besloten een tandje bij te zetten en heeft in een hele korte tijd honderden kilometers extra afgelegd en zo zijn drie weken achterstand weer ingehaald! Ongelofelijk nietwaar?.. Op dit moment loopt Martin dus weer helemaal op schema en ziet het er goed uit!

Martin heeft al veel andere hikers ontmoet, verhalen gedeeld en hij is zelfs wat 'trail magic' tegen gekomen!

Wil je meer weten over de avonturen van Martin tijdens zijn tocht? Kijk dan vooral naar de video's op zijn YouTube kanaal.

(5) Martin Kombrink - YouTube