5.000 km voor de buddyhonden van KNGF Geleidehonden

Meer informatie

5.000 km voor buddyhonden uitgesteld naar 2022 

Na alle mogelijke opties uitvoerig te hebben onderzocht en lang te hebben nagedacht moest Martin de knoop doorhakken. Hij gaat dit jaar niet naar Amerika. Het is i.v.m. de Covid-19 epidemie té moeilijk om de reis te gaan maken, en daarnaast ook niet verantwoord. Meer hierover kan je lezen in de blog onderaan op deze pagina. 

 

----

Martin loopt van April tot Oktober 2021 de Continental Divide Trail; een tocht van 5000 km door de Rocky Mountains van Mexico naar Canada. Met deze voettocht zamelt hij geld in voor de buddyhonden van KNGF Geleidehonden. Martin weet door zijn werk bij politie en defensie, hoe verwoestend PTSS kan zijn. Een buddyhond haalt mensen met PTSS uit hun sociale isolement en helpt bij praktische zaken, zoals zijn baas wekken bij een nachtmerrie.

Kom in de benen voor geleidehonden
Martin nodigt anderen uit om ook een actie te starten en in Nederland 5.000 kilometer te lopen. Dat mag in één keer, in delen, alleen of met meerdere mensen tegelijk. Verschillende teams kunnen verschillende afstanden afleggen. Het maakt niet uit of je 5 of 25 kilometer loopt: als we samen maar op 5000 kilometer uitkomen.

Wil jij bijdragen aan de campagne voor de buddyhonden van KNGF Geleidehonden? Dat kan via de volgende manieren:

Kom in actie
Martin wil met zijn actie mensen inspireren om actief te worden voor KNGF Geleidehonden en samen geld op te halen voor de buddyhonden. Jij kunt via onderstaande knop een eigen actie aanmaken en alleen of in een team kilometers wandelen voor KNGF. Met jouw actie kun jij je laten sponsoren en zo geld inzamelen voor KNGF. Zodat we ook in Nederland 5.000 kilometer bij elkaar lopen voor KNGF Geleidehonden. Hoeveel kilometer draag jij bij? Creëer direct je eigen actie via onderstaande knop:
Start actie

Deel mijn verhaal
Help Martin met het vertellen van zijn verhaal en het behalen van zijn doel door deze campagne te delen met vrienden, familie en kennissen. Klik op de deelknop links onderin en deel de campagne via één of meerdere van je sociale kanalen en laat je horen!

Doneer
Via de donatieknop hieronder kun je direct een donatie plaatsen voor deze campagne. Een donatie van 10 euro staat gelijk aan 1 kilometer van Martins wandeltocht. Liever via je telefoon doneren? Scan de QR-code.
Doneer nu

Contact
Heb je nog vragen? Neem dan contact op met KNGF Geleidehonden via de contactpagina.

 

Een botje voor de buddyhond
Tijdens de campagne roepen wij iedereen op om tijdens de wandelingacties botjes achter te laten met stoepkrijt. De botjes staan symbool voor een traktatie voor honden en iedere actie die wordt gestart voor KNGF Geleidehonden is een traktatie voor de opleiding van onze buddyhonden. De botjes laten zien waar iedereen is geweest én herinneren andere mensen om ook in actie te komen voor KNGF Geleidehonden. Mocht je een botje tegenkomen of je eigen creatie willen delen, tag dan KNGF Geleidehonden of gebruik #eenbotjevoorKNGF.
Kijk op de Downloads pagina voor een sjabloon om gemakkelijk overal botjes te stoepkrijten.

 

Toelichting: Aanwezigheid feestelijke uitreiking cheque
Op vrijdag 12 november 2021 is Martin weer in Nederland. Op die dag presenteren wij samen met Martin de eindopbrengst met een feestelijke uitreiking. Wij geven 25 vouchers* voor twee personen** weg om de uitreiking bij te wonen. Deze worden uitgereikt bij een donatie van 500,- of meer. Naast de uitreiking krijg je die dag ook een rondleiding over het terrein van KNGF Geleidehonden en krijg je de mogelijkheid om kennis te maken met enkele ambassadeurs en hun buddyhond.
*Maximaal één voucher per donatie en de eerste 25 donaties boven de 500,- euro krijgen een voucher toegekend
**Per voucher zijn maximaal twee personen welkom tijdens de feestelijke uitreiking

Bekijk alle
  Bekijk alle
28/02/2021 | 21:47

5.000 km voor buddyhonden naar 2022

Begin 2020 werden wij benaderd door Martin. Hij had een doel, een fantastisch plan: van april t/m oktober 2021 de Continental Divide Trail lopen. Dit is een tocht van 5.000 km, door de Rocky Mountains van Mexico helemaal naar Canada. En dat allemaal om geld op te halen voor de buddyhond PTSS van KNGF Geleidehonden. Wat ontzettend mooi! We sloten Martin in onze armen en we volgden zijn voorbereiding gedurende 2020. Voorbereidingen Martin ging volop in training en liep onder andere het Pieterpad om zijn zomeruitrusting te testen. Maar ondertussen duurde de coronacrisis voort. Het virus greep om zich heen en er kwamen steeds meer beperkingen. Martin was van plan om rond de jaarwisseling een flinke tocht in Luxemburg te lopen, om zijn winteruitrusting te testen. Maar door het negatieve reisadvies heeft dit niet kunnen plaatsvinden. Wel bleef hij trainen, maar steeds spannender werd de vraag: kon de reis in 2021 nog wel doorgaan? De knoop doorgehakt Een paar dagen geleden spraken we Martin wederom. Na alle mogelijke opties uitvoerig te hebben onderzocht en lang te hebben nagedacht moest hij de knoop doorhakken. Hij gaat niet naar Amerika. Het is té moeilijk om de reis te gaan maken, en daarnaast ook niet verantwoord. Steun Martin en zijn actie Martin baalt hier ontzettend van, en wij balen met hem mee. Gelukkig blijft hij ontzettend gemotiveerd: Martin gaat door met trainen en werkt nu toe naar de reis in 2022. In de tussentijd kan hij wel wat steun gebruiken. Hij moet de motivatie voor de zware trainingen nog een jaar langer opbrengen. Geef hem én zijn actie een duwtje in de rug en laat een leuk berichtje voor Martin achter! Martin, succes!

KNGF Geleidehonden leidt honden op die ondersteuning bieden aan mensen met een (visuele) beperking. Dat doen we vanaf de geboorte tot het moment dat de honden met pensioen gaan. Een hond fokken, verzorgen en opleiden is kostbaar. We zijn een maatschappelijke organisatie en voor een groot deel afhankelijk van giften en nalatenschappen. Dankzij onze donateurs kunnen we ons werk blijven doen.