5.000 km voor de buddyhonden van KNGF Geleidehonden

Meer informatie

Martin loopt van April tot Oktober 2021 de Continental Divide Trail; een tocht van 5000 km door de Rocky Mountains van Mexico naar Canada. Met deze voettocht zamelt hij geld in voor de buddyhonden van KNGF Geleidehonden. Martin weet door zijn werk bij politie en defensie, hoe verwoestend PTSS kan zijn. Een buddyhond haalt mensen met PTSS uit hun sociale isolement en helpt bij praktische zaken, zoals zijn baas wekken bij een nachtmerrie.

Kom in de benen voor geleidehonden
Martin nodigt anderen uit om ook een actie te starten en in Nederland 5.000 kilometer te lopen. Dat mag in één keer, in delen, alleen of met meerdere mensen tegelijk. Verschillende teams kunnen verschillende afstanden afleggen. Het maakt niet uit of je 5 of 25 kilometer loopt: als we samen maar op 5000 kilometer uitkomen.

Wil jij bijdragen aan de campagne voor de buddyhonden van KNGF Geleidehonden? Dat kan via de volgende manieren:

Kom in actie
Martin wil met zijn actie mensen inspireren om actief te worden voor KNGF Geleidehonden en samen geld op te halen voor de buddyhonden. Jij kunt via onderstaande knop een eigen actie aanmaken en alleen of in een team kilometers wandelen voor KNGF. Met jouw actie kun jij je laten sponsoren en zo geld inzamelen voor KNGF. Zodat we ook in Nederland 5.000 kilometer bij elkaar lopen voor KNGF Geleidehonden. Hoeveel kilometer draag jij bij? Creëer direct je eigen actie via onderstaande knop:
Start actie

Deel mijn verhaal
Help Martin met het vertellen van zijn verhaal en het behalen van zijn doel door deze campagne te delen met vrienden, familie en kennissen. Klik op de deelknop links onderin en deel de campagne via één of meerdere van je sociale kanalen en laat je horen!

Doneer
Via de donatieknop hieronder kun je direct een donatie plaatsen voor deze campagne. Een donatie van 10 euro staat gelijk aan 1 kilometer van Martins wandeltocht. Liever via je telefoon doneren? Scan de QR-code.
Doneer nu

Contact
Heb je nog vragen? Neem dan contact op met KNGF Geleidehonden via de contactpagina.

 

Een botje voor de buddyhond
Tijdens de campagne roepen wij iedereen op om tijdens de wandelingacties botjes achter te laten met stoepkrijt. De botjes staan symbool voor een traktatie voor honden en iedere actie die wordt gestart voor KNGF Geleidehonden is een traktatie voor de opleiding van onze buddyhonden. De botjes laten zien waar iedereen is geweest én herinneren andere mensen om ook in actie te komen voor KNGF Geleidehonden. Mocht je een botje tegenkomen of je eigen creatie willen delen, tag dan KNGF Geleidehonden of gebruik #eenbotjevoorKNGF.
Kijk op de Downloads pagina voor een sjabloon om gemakkelijk overal botjes te stoepkrijten.

 

Toelichting: Aanwezigheid feestelijke uitreiking cheque
Op vrijdag 12 november 2021 is Martin weer in Nederland. Op die dag presenteren wij samen met Martin de eindopbrengst met een feestelijke uitreiking. Wij geven 25 vouchers* voor twee personen** weg om de uitreiking bij te wonen. Deze worden uitgereikt bij een donatie van 500,- of meer. Naast de uitreiking krijg je die dag ook een rondleiding over het terrein van KNGF Geleidehonden en krijg je de mogelijkheid om kennis te maken met enkele ambassadeurs en hun buddyhond.
*Maximaal één voucher per donatie en de eerste 25 donaties boven de 500,- euro krijgen een voucher toegekend
**Per voucher zijn maximaal twee personen welkom tijdens de feestelijke uitreiking

  Bekijk alle
29/07/2020 | 9:00

Het testen van de zomeruitrusting op het Pieterpad

Midden Augustus, hartje zomer en 500 km in het vizier, dat staat Martin te wachten wanneer hij over twee weken gaat starten met het Pieterpad. Het Pieterpad is een wandelroute van bijna 500 km van Groningen naar Maastricht en Martin gaat deze tocht lopen om zijn zomeruitrusting te testen. Een belangrijke voorbereiding voor zijn tocht over de Continental Divide Trail, want dit wordt de eerste keer dat Martin een afstand als deze aan één stuk gaat wandelen. Het is voor iedereen mogelijk om ook het Pieterpad (gedeeltelijk) te bewandelen. Martin loopt de volledige route van het Pieterpad in twee weken en traint hiermee in zijn zomeruitrusting voor zijn ultieme tocht om 5.000 km te wandelen voor de buddyhonden van KNGF Geleidehonden. Ook in Nederland wordt door fans van de campagne 5.000 km bij elkaar gelopen voor KNGF Geleidehonden en mensen kunnen zich hierbij aansluiten door een eigen wandelactivatie op te zetten. Acties kunnen aangemaakt worden via de actiewebsite van KNGF Geleidehonden *Link campagne pagina 5.000 km) en de gewandelde kilometers uit deze acties worden samen opgeteld. Mensen kunnen een kleine wandeling maken van bijvoorbeeld 2 km, maar ook een grotere van 10 of zelfs 25 km. Met het starten van een actie kunnen wandelaars zich laten sponsoren door vrienden of familie en zo bij te dragen aan de opleiding van de buddyhonden van KNGF Geleidehonden. Martin loopt van 12 t/m 26 augustus het Pieterpad, wanneer anderen ook een etappe lopen in die periode, komt diegene Martin wellicht tegen! Het Pieterpad is opgedeeld in 26 verschillende etappes, dus er is genoeg ruimte voor iedereen. Natuurlijk is het ook mogelijk om een wandeling te maken buiten het Pieterpad en daarmee een actie aan te melden. Deelnemers kunnen een actie samen lopen met de hond, vriend/vriendin of de hele familie om samen zoveel mogelijk sponsorgeld op te halen voor de opleiding KNGF buddyhonden. Liever een andere activiteit uitvoeren dan wandelen, dat kan ook! Er zijn ook actiestarters die geld ophalen met fietsen, zwemmen, hardlopen en nog veel meer. Start je eigen actie via de deze link.

KNGF Geleidehonden leidt honden op die ondersteuning bieden aan mensen met een (visuele) beperking. Dat doen we vanaf de geboorte tot het moment dat de honden met pensioen gaan. Een hond fokken, verzorgen en opleiden is kostbaar. We zijn een maatschappelijke organisatie en voor een groot deel afhankelijk van giften en nalatenschappen. Dankzij onze donateurs kunnen we ons werk blijven doen.