Martin Kombrink

5.000 km voor de buddyhonden van KNGF Geleidehonden

Meer informatie

Martin loopt van april tot oktober 2022 de Continental Divide Trail; een tocht van 5.000 km door de Rocky Mountains van Mexico naar Canada. Met deze voettocht zamelt hij geld in voor de buddyhonden van KNGF Geleidehonden. Martin weet door zijn werk bij politie en defensie, hoe verwoestend PTSS kan zijn. Een buddyhond haalt mensen met PTSS uit hun sociale isolement en helpt bij praktische zaken, zoals zijn baas wekken bij een nachtmerrie.

Kom in de benen voor geleidehonden
Martin nodigt anderen uit om ook een actie te starten en in Nederland 5.000 kilometer te lopen. Dat mag in één keer, in delen, alleen of met meerdere mensen tegelijk. Verschillende teams kunnen verschillende afstanden afleggen. Het maakt niet uit of je 5 of 25 kilometer loopt: als we samen maar op 5000 kilometer uitkomen.

Wil jij bijdragen aan de campagne voor de buddyhonden van KNGF Geleidehonden? Dat kan via de volgende manieren:

Kom in actie
Martin wil met zijn actie mensen inspireren om actief te worden voor KNGF Geleidehonden en samen geld op te halen voor de buddyhonden. Jij kunt via onderstaande knop een eigen actie aanmaken en alleen of in een team kilometers wandelen voor KNGF. Met jouw actie kun jij je laten sponsoren en zo geld inzamelen voor KNGF. Zodat we ook in Nederland 5.000 kilometer bij elkaar lopen voor KNGF Geleidehonden. Hoeveel kilometer draag jij bij? Creëer direct je eigen actie via onderstaande knop:
Start actie

Deel mijn verhaal
Help Martin met het vertellen van zijn verhaal en het behalen van zijn doel door deze campagne te delen met vrienden, familie en kennissen. Klik op de deelknop links onderin en deel de campagne via één of meerdere van je sociale kanalen en laat je horen!

Doneer
Via de donatieknop hieronder kun je direct een donatie plaatsen voor deze campagne. Een donatie van 10 euro staat gelijk aan 1 kilometer van Martins wandeltocht. Liever via je telefoon doneren? Scan de QR-code.
Doneer nu

02/03/2024
10:13

Hans

Bekijk alle
  Bekijk alle
05/08/2022 | 16:36

Halverwege de 5000km tocht!

Je kunt het bijna niet geloven.. maar Martin loopt nog steeds, dag in dag uit, door weer en wind! Inmiddels heeft Martin alle klimaten die je kunt bedenken al meegemaakt op zijn reis. Intense kou en sneeuw in de bergen, maar ook trotseert Martin momenteel weer een hittegolf in Montana.. Water bevroren door de kou en water wat verdampt is door de warmte.. dit maakt de tocht wel aanzienlijk intensiever! Als Martin geen water uit de natuur kan halen, is dat natuurlijk weer allemaal extra gewicht wat hij met zich mee moet dragen. Niet te vergeten dat deze temperatuurverschillen ook lichamelijk veel van je vragen. Martin is in gewicht ook al flink wat kilo's kwijt die hij simpelweg tijdens de tocht niet bij kan eten. Martin heeft ook al heel wat blaren, eelt en zelfs een blessure doorstaan, maar fysiek gaat het hem nu weer erg goed af. Wellicht komt dit grotendeels door zijn enorme wilskracht en doorzettingsvermogen! Mentaal is het even een behoorlijke uitdaging geweest. Martin werd opgepiept in de middle of nowhere dat een dierbare van hem is overleden. Op dat moment was hij nog een heel eind van de bewoonde wereld verwijderd. Je kunt je voorstellen dat dit soort situaties veel invloed hebben op de tocht.. Deze tegenslagen hebben er onder andere voor gezorgd dat Martin even achter liep op schema! Maar zijn visum verloopt natuurlijk ook straks, dus extra tijd nemen zit er niet in. Hoe los je dit op? Martin heeft besloten een tandje bij te zetten en heeft in een hele korte tijd honderden kilometers extra afgelegd en zo zijn drie weken achterstand weer ingehaald! Ongelofelijk nietwaar?.. Op dit moment loopt Martin dus weer helemaal op schema en ziet het er goed uit! Martin heeft al veel andere hikers ontmoet, verhalen gedeeld en hij is zelfs wat 'trail magic' tegen gekomen! Wil je meer weten over de avonturen van Martin tijdens zijn tocht? Kijk dan vooral naar de video's op zijn YouTube kanaal. (5) Martin Kombrink - YouTube  

KNGF Geleidehonden leidt honden op die ondersteuning bieden aan mensen met een (visuele) beperking. Dat doen we vanaf de geboorte tot het moment dat de honden met pensioen gaan. Een hond fokken, verzorgen en opleiden is kostbaar. We zijn een maatschappelijke organisatie en voor een groot deel afhankelijk van giften en nalatenschappen. Dankzij onze donateurs kunnen we ons werk blijven doen.