Martin Kombrink

5.000 km voor de buddyhonden van KNGF Geleidehonden

Meer informatie

Martin loopt van april tot oktober 2022 de Continental Divide Trail; een tocht van 5.000 km door de Rocky Mountains van Mexico naar Canada. Met deze voettocht zamelt hij geld in voor de buddyhonden van KNGF Geleidehonden. Martin weet door zijn werk bij politie en defensie, hoe verwoestend PTSS kan zijn. Een buddyhond haalt mensen met PTSS uit hun sociale isolement en helpt bij praktische zaken, zoals zijn baas wekken bij een nachtmerrie.

Kom in de benen voor geleidehonden
Martin nodigt anderen uit om ook een actie te starten en in Nederland 5.000 kilometer te lopen. Dat mag in één keer, in delen, alleen of met meerdere mensen tegelijk. Verschillende teams kunnen verschillende afstanden afleggen. Het maakt niet uit of je 5 of 25 kilometer loopt: als we samen maar op 5000 kilometer uitkomen.

Wil jij bijdragen aan de campagne voor de buddyhonden van KNGF Geleidehonden? Dat kan via de volgende manieren:

Kom in actie
Martin wil met zijn actie mensen inspireren om actief te worden voor KNGF Geleidehonden en samen geld op te halen voor de buddyhonden. Jij kunt via onderstaande knop een eigen actie aanmaken en alleen of in een team kilometers wandelen voor KNGF. Met jouw actie kun jij je laten sponsoren en zo geld inzamelen voor KNGF. Zodat we ook in Nederland 5.000 kilometer bij elkaar lopen voor KNGF Geleidehonden. Hoeveel kilometer draag jij bij? Creëer direct je eigen actie via onderstaande knop:
Start actie

Deel mijn verhaal
Help Martin met het vertellen van zijn verhaal en het behalen van zijn doel door deze campagne te delen met vrienden, familie en kennissen. Klik op de deelknop links onderin en deel de campagne via één of meerdere van je sociale kanalen en laat je horen!

Doneer
Via de donatieknop hieronder kun je direct een donatie plaatsen voor deze campagne. Een donatie van 10 euro staat gelijk aan 1 kilometer van Martins wandeltocht. Liever via je telefoon doneren? Scan de QR-code.
Doneer nu

11/05/2022
19:13

Pleun

Bekijk alle
  Bekijk alle
04/05/2022 | 14:06

De eerste maand van Martin zijn tocht zit er alweer op!

Nieuws vanaf de andere kant van de wereld: hoe is het met Martin? Inmiddels loopt Martin in New Mexico. Hij heeft er al zo’n 700 kilometers opzitten. Martin loopt gemiddeld 32 tot 35 kilometer per dag door zeer bergachtig terrein en heeft maar zelden internet. Dit zijn de momenten waarop Martin ons toch even een update kan geven over hoe het ervoor staat. Overdag is het altijd bloedheet.. elke dag komt het weer makkelijk boven de 30 graden uit. Wat soms best taai is met zo'n zware tas op je rug. Echter is het in de nachten ijskoud en vriest het er zelfs! Martin heeft inmiddels een nacht meegemaakt met -7 graden. Het zijn enorme temperatuursverschillen die de nodige uitdagingen met zich meebrengen. Alleen al natte schoenen weer droog krijgen..  Ook is Martin vanalles tegen gekomen tijdens de eerste paar honderd kilometers van zijn tocht. Niet alleen andere reizigers die gezellig een praatje met hem maken, maar ook ontmoetingen met slangen horen daarbij!  Daarnaast heeft Martin helaas al zijn eerste flinke blaar opgelopen door inmiddels flink versleten schoenen. Maar de grootste uitdaging op dit moment is toch echt het enorme watertekort.. Het is er kurkdroog omdat er de laatste dagen amper water is gevallen. Dit zorgt ervoor dat Martin constant zijn eigen water moet meesjouwen, wat natuurlijk veel extra gewicht betekend. Maar ook dit heeft Martin tot op heden allemaal weten te doorstaan. In de video's van Martin is te zien dat hij nog steeds zijn uitdagingen tegemoet lacht.  Tot slot heeft Martin ook een prachtige zonsondergang vastgelegd. Dit zijn de momenten die je laten vergeten hoe zwaar de reis soms kan zijn.  Al met al.. Het wandelen bevalt hem erg goed, al zijn sommige stukken zoals je kunt lezen behoorlijk zwaar.. Meer zien en horen over Martin zijn ervaringen tijdens de tocht? Kijk dan vooral naar de wekelijkse YouTube video's van Martin.  (37) Martin Kombrink - YouTube

KNGF Geleidehonden leidt honden op die ondersteuning bieden aan mensen met een (visuele) beperking. Dat doen we vanaf de geboorte tot het moment dat de honden met pensioen gaan. Een hond fokken, verzorgen en opleiden is kostbaar. We zijn een maatschappelijke organisatie en voor een groot deel afhankelijk van giften en nalatenschappen. Dankzij onze donateurs kunnen we ons werk blijven doen.