Actie ZeeHond

Meer informatie

Wendy, Iris, Babette, Petrie en Silvia (The Pink Ladies) zullen in de week van 20 augustus 2021 samen het kanaal tussen Frankrijk en Engeland bedwingen. Heen en weer zwemmen we het kanaal over in estafette vorm. 36 uur non stop zwemmen, kou, vermoeidheid, risico om door de volgboot geraakt te worden…We doen het met liefde. Het gaat het zwemteam namelijk niet om het sportieve afzien; met deze prestatie wordt geld ingezameld voor een KNFG geleidehond. Eén extra buddyhond die in opleiding gaat om een veteraan met PTSS te helpen. De kosten: 15.000 euro.

Waarom juist dit doel?
Ik- Wendy- werk al ruim 30 jaar voor politie en defensie, waarvan de afgelopen 16 jaar aaneengesloten voor Politie Nederland. Daarin heb ik zelf het nodige meegemaakt, maar ook zelf gezien wat PTSS met collega’s deed.Het waren de beste dienders, die altijd klaarstonden en mensenlevens gered hebben. Collega’s die de meest heftige dingen mee gemaakt hebben en daar last van bleven houden. Een klein deel van de mensen met PTSS kan niet meer werken en normaal functioneren. Dat heeft een enorme impact, ook op hun omgeving. Denk bijvoorbeeld aan je vader of moeder die jouw held is, maar die daarna de deur niet eens meer uit kan. Dat doet wat met je.
Ik kwam door mijn werk zelf ook in bijzondere situaties terecht. Hierdoor kwam ik er persoonlijk achter hoe ik, als één persoon, het verschil kon maken voor een ander. Vanuit die gedachte ben ik vorig jaar deze actie gestart. Wanneer het lukt om dit bedrag bij elkaar te zwemmen en er een buddyhond geplaatst wordt, dan heeft dat een impact op het hele systeem eromheen. Daarmee doorbreek je mogelijk zelfs andere persoonlijke trauma’s die telkens van generatie op generatie doorgegeven kunnen worden.

'Everest of Swimming' the English Channel
Straks, in de week van 20 augustus gaan we ervoor. En mocht Corona roet in het eten gooien, dan trainen we gewoon verder. We blijven net zolang doorgaan tot die PTSS-hulp puppy een feit is. Ons motto is ‘we zijn niet snel, maar we komen er wel’. De missie van het zwemteam is geslaagd als het team de overtocht gehaald heeft én als we het hulphondje zien wat we daarmee mogelijk hebben gemaakt. Pas als het echt concreet is geworden heb ik het gevoel; we hebben het voor elkaar gekregen!

Help jij ons doel te halen? Dank voor je steun!

Wendy Dorrestijn en de Pink Ladies. 

*Updates over de trainingen en tussentijdse prestaties kan je lezen in onze blog, onderaan deze pagina. Of klik op het 'social sharing' icoontje links onderaan deze website en selecteer ‘Houd mij op de hoogte’ om geen update te missen.

26/10/2021
13:37

Robert

Bekijk alle
  Bekijk alle
29/08/2021 | 15:22

Actie ZeeHond op het droge

Daar stonden we dan aan de kade in het Engelse Dover. Voor dag en dauw opgestaan. Bepakt en bezakt met alle benodigdheden en speciale voeding die we gedurende de minimaal 36 uur nodig zouden hebben. Eerst bleek de volgboot wat vertraging te hebben. Later liet de organisatie weten dat de weersomstandigheden niet optimaal waren en de vooruitzichten nog slechter. Dit betekende dat we niet konden starten en gezien de weersvoorspellingen de rest van de week ook niet meer zouden kunnen beginnen aan ons doel, aan onze droom. Wat een teleurstelling! Wendy: “We staan op een reservelijst tot aan het einde van het seizoen. Op die lijst staan echter meer zwemmers en teams dan er posities (mogelijkheden) zijn. De kans dat we dit jaar nog het kanaal oversteken is daarmee heel erg klein. Het is erg onzeker of we ‘doorgeschoven’ kunnen worden naar volgend jaar; de posities (ruimtes voor zwemmers en teams) in 2022 en 2023 zijn namelijk al grotendeels verkocht. Naast mijn jeugddroom ‘het kanaal over zwemmen’ had deze hele exercitie nog een heel groot doel: Genoeg geld inzamelen om een éxtra ptss buddyhond voor een Koninklijke Marechaussee of politie veteraan te kunnen aanschaffen. Daarin zijn we geslaagd! De stand van vandaag is dat we bijna 15.835 euro hebben weten in te zamelen. Mijn 2 credo’s ‘Dare to Dream’ en ‘One woman can make a difference’ kwamen met dit traject samen. We hebben dat verschil gemaakt; voor die ene collega die straks de buddyhond ontvangt en voor wie het leven straks een nieuwe wending krijgt. En Dare to Dream? Dat blijf ik gewoon doen. Dat deed ik als kind al en dat zal ik tot het einde blijven doen. Dank aan iedereen die me in de afgelopen periode gesteund heeft. Jullie zijn geweldig. Ik voel me een rijk en gezegend mens met zoveel mensen die om me geven”. Zodra ‘onze’ ptss buddyhond geplaatst gaat worden zullen we jullie uiteraard nog één keertje op de hoogte stellen en een blije foto toezenden. Hartelijke groet, Wendy en the Pink Ladies

KNGF Geleidehonden leidt honden op die ondersteuning bieden aan mensen met een (visuele) beperking. Dat doen we vanaf de geboorte tot het moment dat de honden met pensioen gaan. Een hond fokken, verzorgen en opleiden is kostbaar. We zijn een maatschappelijke organisatie en voor een groot deel afhankelijk van giften en nalatenschappen. Dankzij onze donateurs kunnen we ons werk blijven doen.