Y
Yentl Hopman

Online puppycursus

Ik heb van mijn opleiding (communicatie) de opdracht gekregen om een online event te organiseren voor een goed doel. Ik heb gekozen voor KNGF-geleidehonden. Mijn interesse voor dit goede doel is gewekt door mijn liefde voor honden. Honden kunnen helpen op veel verschillende manieren en het helpen van mensen met een beperking is daar één van. Een hond moet goed opgevoed zijn, maar bij een geleidehond komt daar meer bij kijken. Ze moeten namelijk niet alleen goed worden opgevoed, maar ze moeten ook goed opgeleid zijn. Een geleidehond vergroot de bewegingsvrijheid, zelfstandigheid en kwaliteit van het leven voor mensen met een beperking en dat is heel belangrijk, maar hiervoor is veel tijd, geld en aandacht nodig.

Wat ik ga doen is het geven van een onlinepuppycursus. Dit kan worden bijgewoond door u! Vanwege corona gaan de meeste puppy cursussen niet door, terwijl in deze tijden de vraag naar huisdieren juist hoog is. Veel mensen schaffen bijvoorbeeld een puppy aan, maar kunnen hierdoor niet altijd even goed hun puppy opleiden. Daarom geef ik een onlinepuppycursus. Zelf heb ik ook een puppycursus met mijn hond gedaan en ga ik een paar dingen doorlopen die ik daar heb geleerd. Verder laat ik ook zien hoe je leuke trucjes aan je hond kunt leren.

Het evenement vindt op woensdag 3 juni van 15:00 tot 16:00 plaats.

10/06/2020
09:21

Rutger

Bekijk alle

KNGF Geleidehonden leidt honden op die ondersteuning bieden aan mensen met een (visuele) beperking. Dat doen we vanaf de geboorte tot het moment dat de honden met pensioen gaan. Een hond fokken, verzorgen en opleiden is kostbaar. We zijn een maatschappelijke organisatie en voor een groot deel afhankelijk van giften en nalatenschappen. Dankzij onze donateurs kunnen we ons werk blijven doen.