't Kofschip Hoogeveen

't Kofschip Hoogeveen

De kinderen van 't Kofschip willen graag geld ophalen voor een goed doel wat dicht bij hen staat. Ze hebben gekozen om de geleidehonden van de KNGF te helpen.

Tijdens het inloopuur van woensdag 10 april 2019 zullen de groep 6, 7 en 8 eigen gemaakt eten verkopen. De opbrengst wordt gedoneerd aan KNGF geleidehonden.

Voordat een pup naar school gaat en opgeleid wordt, verblijft deze eerst een jaar in een puppypleeggezin. Het puppypleeggezin is het fundament van de opleiding tot geleidehond. Het gezin zorgt ervoor dat de pup opgroeit tot een stabiele, gehoorzame en zelfverzekerde hond. Dat zijn de noodzakelijke eigenschappen om een betrouwbare blindengeleidehond, autismegeleidehond, assistentiehond of buddyhond te worden.

Iedere pup krijgt een volledige uitrusting mee:

  • Mand
  • Kam, borstel en fluitje
  • Voer- en drinkbakken
  • Riem en halsband
  • Voer

De totale kosten hiervoor bedragen € 250,- per pup. 

 

16/04/2019
12:43

't Kofschip Hoogeveen

Bekijk alle

KNGF Geleidehonden leidt honden op die ondersteuning bieden aan mensen met een (visuele) beperking. Dat doen we vanaf de geboorte tot het moment dat de honden met pensioen gaan. Een hond fokken, verzorgen en opleiden is kostbaar. We zijn een maatschappelijke organisatie en voor een groot deel afhankelijk van giften en nalatenschappen. Dankzij onze donateurs kunnen we ons werk blijven doen.