Sylvana Betist

Arlan in actie voor KNGF Geleidehonden

( Lid van team: Arlan )

Ruim 2,5 jaar geleden kwam een heel bijzonder hondje mijn leven binnenwandelen. De knappe zwarte labrador Arlan was net afgestudeerd als blindengeleidehond en stond te trappelen om samen met mij een nieuw avontuur aan te gaan. Met zijn zachtaardige, makkelijke en initiatiefrijke karakter was hij mijn perfecte match. Arlan heeft mijn leven zo verrijkt, dankzij hem kan ik gaan en staan waar ik wil zonder me zorgen te hoeven maken over mogelijk gevaar of obstakels waar ik tegenaan kan lopen of over kan struikelen. Ook het eindeloze gezoek naar objecten die ik zelf niet zie, zoals een plekje in de trein, een veilige oversteekplaats of een balie in de winkel behoort met Arlan tot het verleden. Arlan vindt het fantastisch om samen op pad te gaan en heeft heel veel plezier in het geleidewerk. Iedere dag weer staat hij kwispelend voor me klaar en nog nooit heeft hij me laten vallen (letterlijk en figuurlijk). Hij betekent zoveel voor mij, mijn lieve Lanny, mijn ogen op vier pootjes, mijn allerbeste maatje.

Ik ben zo ontzettend dankbaar dat KNGF Geleidehonden, de puppypleeggezinnen, fokgastgezinnen, donateurs en alle andere betrokkenen zich zo liefdevol inzetten om mensen zoals ik weer onafhankelijk en gelukkig te maken met een geweldig maatje. Om die reden doen wij dit jaar weer mee aan de Halloween Hondentocht: op 26 oktober lopen wij 5 km door het Amsterdamse Bos om KNGF Geleidehonden te steunen. Hiervoor moeten wij minimaal €50 inzamelen, maar het liefst willen we natuurlijk iets meer bij elkaar proberen te krijgen, want met het geld kunnen er nog meer honden worden opgeleid tot knappe geleidehonden en geven zij net zoals Arlan dat bij mij doet iemand met een beperking straks weer vrijheid, zelfstandigheid en niet te vergeten een vriendschap voor het leven.

Help jij Arlan naar de finish van de Halloween Hondentocht door een kleine bijdrage te doneren voor een prachtig doel en zo Arlans toekomstige collega’s te steunen? Alvast heel erg bedankt namens ons en iedereen die belang heeft bij KNGF Geleidehonden!

20/12/2019
15:34

Iris

Bekijk alle

KNGF Geleidehonden leidt honden op die ondersteuning bieden aan mensen met een (visuele) beperking. Dat doen we vanaf de geboorte tot het moment dat de honden met pensioen gaan. Een hond fokken, verzorgen en opleiden is kostbaar. We zijn een maatschappelijke organisatie en voor een groot deel afhankelijk van giften en nalatenschappen. Dankzij onze donateurs kunnen we ons werk blijven doen.