Sibel Baylan

Team Sibel-Hasta zet zich weer in voor KNGF

Daar zijn wij weer! Blindengeleidehond Hasta en haar baasje Sibel!

Ook dit jaar lopen Hasta en ik weer mee met de haloween hondentocht die wordt georganiseerd door KNGF. Dit is een sponsorloop, waarbij Hasta en ik hopen geld in te zamelen voor de toekomstige collega's van Hasta. Zeg nou zelf? Wat is een werkvloer zonder genoeg collega's? Vooral als je werkvloer bestaat uit heel Nederland? Als de werkvloer onbegrensd is?

Hasta doet graag mee omdat ze werken belangrijk vindt. Omdat ze er van houdt om voor mij te zorgen. Of ze nou aan het werk is of niet, bij haar zit het er helemaal ingesleten. Bovendien mag ze geld ophalen op een van haar farotiete manieren: door te lopen. Ik doe mee, omdat ik heel veel mensen het geluk gun dat ik ervaar sinds ik mijn meisje om me heen heb en sinds ik haar hulp krijg. Zou ik kunnen vertellen of omschrijven wat Hasta voor mij betekent? Ik kan het proberen... Maar hoeveel ik ook zal schrijven, het valt niet uit te leggen.

Maar ik kan jullie wel vertellen dat Hasta mijn 2 ogen op vier poten is. Het minste wat wij kunnen doen voor KNGF, die zich onophoudelijk inzet voor mensen zoals ik. Die met alle zorgvuldigheid die je je kunt indenken, met het belang van de hond voorop gesteld, honden opleidt, tot de mooiste wondertjes van deze wereld, is ons inzetten en proberen geld in te zamelen, zodat zij honden kunnen blivjen opleiden en zodat meer en meer mesnen met een beperking hun geluk en vrijheid terug kunnen krijgen. Ik wil graag benadrukken dat het geld dat we willen ophalen, uitsluitend wordt gebruikt om te investeren in de opleidingen van de honden. Er zijn zoveel mensen, die zich vrijwillig inzetten om deze honden een stabiele basis te geven voordat ze aan hun opleiding kunnen beginnen. De fokgastgezinnen, die de moederhonden tijdens hun drachtige periode in de watten leggen. Die 7 weken lang de pups onderhouden en mama hond helpen de pups klaar te stomen voor hun periode als pup in opleiding. De pleeggezinnen, die ruim anderhalf jaar investeren in een pup, om deze klaar te stomen voor de daadwerkelijke opleiding, die ze op school krijgen. Deze mensen krijgen geen geld voor wat ze doen. Zij doen dit werk vrijwillig en omdat ze een enorm groot hart hebben. Een hart dat klopt met meer dan hondenliefde: deze mensen hebben ook een enorme mensenliefde! Je hoort vaak mensen zeggen dat ze geen pleeggezin zouden kunnen worden. Ze zouden zo'n pup niet weer weg kunnen brengen. De mensen die dit wel kunnen... Daar gaat het om! Deze mensen maken eht voor ons als mensen met een beperking mogelijk, door zichzelf over hun eigen 'wil' heen te zetten, om vrijheid te bieden. Als er zoveel pleeggezinnen zijn die zonder enige eigen belang, behalve het krijgen van de liefde van hun pup, anderhalf jaar van hun leven in één pup kunnen investeren, zou jij ons dat niet kunnen en willen helpen door een bedrag te doneren voor deze sponsorloop? Zou je voor deze keer een pakje sigaretten, een treetje cola, een paar repen chocolade, of wat voor lekkers dan ook, kunnen laten liggen en mij en Hasta willen sponsoren?

Als je al pleeggezin bent, of je op een andere maneir inzet voor mensen, dan kan jij je toch inbeelden hoe belangrijk het is om KNGF te steunen? Ben je gewoon hondenbezitter? Dan weet jij toch als geen ander wat voor leifde en aanvulling/gezinsuitbreiding onze honden voor osn zijn? En als je je nou ook eens bedenkt dat deze honden de onafhankelijkheid van iemand teruggeeft en dit optelt bij alles wat je hond alleen al voor jou betekent. Kun jij je dan niet voorstellen, dat ik als trotse baasje van een geleidehond, graag geld inzamel voor deze geweldige organisatie? Hasta hoopt van harte dat jullie haar het Amseterdamse bos in kunnen leiden, door minimaal 50 euro in te zamelen. Wij zijn jullie enorm dankbaar!

22/10/2019
22:50

Jan en Els

Bekijk alle

KNGF Geleidehonden leidt honden op die ondersteuning bieden aan mensen met een (visuele) beperking. Dat doen we vanaf de geboorte tot het moment dat de honden met pensioen gaan. Een hond fokken, verzorgen en opleiden is kostbaar. We zijn een maatschappelijke organisatie en voor een groot deel afhankelijk van giften en nalatenschappen. Dankzij onze donateurs kunnen we ons werk blijven doen.