Sheila Bordewijk

When i needed a hand i found your paw.🙏

( Lid van team: Team Mowgli  )

Ik ben Kngf zo dankbaar. 

Nadat ik Ptss opliep tijdens mijn werk bij de politie is mijn wereld zo klein geworden. 

Met mijn buddyhond is mijn wereld weer groter geworden en mijn vertrouwen gegroeid. Het is zo knap wat de hond voor mij doet. Dit heeft alles te maken met begrip voor Ptss en het vermogen van Kngf om de honden dit te leren.

Op deze manier kan ik wat terug doen. 

De donaties komen in goede handen. Over alles is zo goed nagedacht. 

03/11/2019
07:11

Rob

Bekijk alle
  Bekijk alle
14/10/2019 | 7:23

Dit dus.

Wat Mowgli voor mij doet: Hij zorgt dat ik weer vertrouwen heb om naar buiten te gaan.  Hij gaat tegen mij aan lopen als ik angstig ben. Hij voelt aan als ik een paniekaanval krijg. Gaat dan langzamer lopen waardoor ik rustiger ga ademhalen  Maakt ruimte voor me. Zodat mensen niet onverwacht bij mij in de buurt kunnen komen. Hierdoor schrik ik nl en ontstaat een paniekaanval. Bij de kassa gaat hij achter me staan zodat mensen niet op kunnen dringen omdat ze haast hebben. Hierdoor ontstaat een paniekaanval.  Hij is allert en kijkt of alles oké is. Hierdoor kijk ik niet steeds om me heen en ben ik rustiger. Hij negeert andere honden. Ook al grommen blaffen of bijten ze naar hem. Als hij vind dat ik te druk ben gaat ie met zijn kop of poot op me liggen. Hierdoor wordt ik rustig. Op elke plek in huis loopt hij mee. Om me in de gaten te houden. Bij wc en douche kruipt hij in zijn mand. Bij nachtmerries wekt hij mij voordat ik heel diep in de droom zit. Gaat dan tegen mij aan liggen zodat ik rustig wordt en weer kan slapen. Als dat niet lukt gaan we uit bed en beneden wat drinken. Bij herbeleving springt hij tegen mij op om me weer terug te halen. Daarna pakt ie vaak een speeltje om mijn aandacht weg te halen. Ik realiseer me nu ook dat ik deze dingen heb en kan er nu wat aan doen Enz enz enz

KNGF Geleidehonden leidt honden op die ondersteuning bieden aan mensen met een (visuele) beperking. Dat doen we vanaf de geboorte tot het moment dat de honden met pensioen gaan. Een hond fokken, verzorgen en opleiden is kostbaar. We zijn een maatschappelijke organisatie en voor een groot deel afhankelijk van giften en nalatenschappen. Dankzij onze donateurs kunnen we ons werk blijven doen.