KlaarWakker Radio Oost

Overijssel in Actie! KlaarWakker wil een pup!

Help het KNGF aan nieuwe PuppyPleegGezinnen om een nieuwe generatie pups een goede start te geven.

De actie "Radio Oost KlaarWakker wil een pup" wil vooral de aandacht richten op de oproep van KNGF Geleidehonden op het werven van nieuwe PuppyPleegGezinnen (PPG). 

Samen met mijn vrouw hebben we in de afgelopen jaren al drie pups voor het KNGF in huis gehad. Als presentator van het ochtendnieuws-programma bij radio Oost wil ik het goede werk van het KNGF steunen en heb deze actie opgepakt om nieuwe gezinnen binnen het uitzendgebied van radio Oost te interesseren om PPG te worden.

Tijdens de radio-uitzendingen kwam het opvoeden van de pup geregeld ter sprake en dat leverde dan ook weer veel reacties op van luisteraars. Daaruit is het idee ontstaan om de actie op twee manieren te voeren.

1 We doen oproepen voor en geven informatie over PPG's. Via onze programma's en social media zoeken we naar nieuwe PPG's in en om ons luistergebied. Het streven is om 10 nieuwe PPG's te vinden in de Provincies Overijssel, Drenthe en Gelderland.

2 Niet iedereen heeft de mogelijkheid om PPG te worden, maar draagt dit idee wel een warm hart toe. Daarvoor is de donatie-knop. Het geld dat je doneert komt rechtstreeks binnen bij het KNGF. 

Door vele kleine beetjes hopen we dit bedrag bij elkaar te halen.

Help je mee?

Bij voorbaat dank voor je aandacht! (.. en hopelijk je bijdrage ;-) )

Jan-Willem Kobes

 

Overijssel in Actie

RTV Oost brengt acties voor goede doelen onder de aandacht via Overijssel in Actie. Tot 20 december 2019 staan verschillende doelen in de schijnwerpers. 

 

27/12/2019
09:48

Manon

Bekijk alle
  Bekijk alle
22/12/2019 | 15:10

Actie geslaagd, maar wordt vervolgd!

Elf gezinnen in Overijssel hebben zich aangemeld als nieuw PuppyPleegGezin (PPG) voor het KNGF sinds de start van de actie 'Ik wil een pup'. En dat is hard nodig want er is een wachtlijst van ruim een half jaar wanneer iemand in aanmerking komt voor een blindengeleidehond.  Chantal Meijer en Jet Chantal Meijer ziet met één oog nog vijf procent als door een kokertje en het andere oog is blind. Haar geleidehond Jet is al meer dan zes jaar haar steun en toeverlaat in het leven. Ze kan niet zonder hond reizen en wordt weer volledig afhankelijk van anderen. 'In 2020 wordt Jet acht jaar oud en gaat ze misschien al met een welverdiend pensioen. Dan kan het wel zeker zes maanden duren voordat er een andere hond ter beschikking is voor mij. Daar zie ik nu al tegenop. Daarom is het zo belangrijk dat er voldoende PuppyPleegGezinnen komen om de hondjes klaar te stomen voor hun opleiding tot geleidehond', zegt Chantal. Elf aanmeldingen is een mooi begin! Het doel van 'Ik wil een pup' voor Overijssel in actie was om 10 nieuwe Puppy PleegGezinnen te vinden. Sinds de start in november hebben zich nu elf gezinnen aangemeld bij het KNGF in Amstelveen uit Overijssel. Maar dat is nog maar een begin. Er zijn meer gezinnen nodig om aan de vraag naar geleidehonden te kunnen voldoen. Na de aanmelding volgt een procedure waarbij je een vragenlijst invult en er zijn huisbezoeken waar gekeken wordt of jouw huis en omgeving geschikt is voor een KNGF-pup.   Marloes Wehn is instructeur van het KNGF in Overijssel en doet de huisbezoeken; 'In het eerste half jaar bezoek ik de PPG's thuis. Het is ook belangrijk dat het goed gaat in en om het huis en vrij loslopen is ook heel belangrijk. Daarna gaan we met de pups naar de dichtstbijzijnde stad waar een eindstation van de trein is. Daar staan ze langer stil en hebben we alle tijd om met de pup te oefenen op het in- en uitstappen'.    Ben je geïnspireerd om je ook aan te melden als PPG? Doe dat dan nu!       

KNGF Geleidehonden leidt honden op die ondersteuning bieden aan mensen met een (visuele) beperking. Dat doen we vanaf de geboorte tot het moment dat de honden met pensioen gaan. Een hond fokken, verzorgen en opleiden is kostbaar. We zijn een maatschappelijke organisatie en voor een groot deel afhankelijk van giften en nalatenschappen. Dankzij onze donateurs kunnen we ons werk blijven doen.