De Wendakker Hoogeveen

Kunstveiling Expositie "Mengen, in een wereld als een schilderij"

Hoogeveen - Het was een drukte van belang in De Wendakker. Vijftien schilderijen werden geveild voor het goede doel, KNGF geleidehonden. Er werd een prachtig bedrag opgehaald.

De schilderijen zijn gemaakt door cliënten van de Wendakker. De Wendakker bied dagbesteding aan mensen die extra zorg, structuur en ondersteuning nodig hebben. De veiling was de afsluiting van de expositie 'Mengen, in een wereld als een schilderij'. Dit project bestond buiten de veiling uit een expositie en een voorlichtingsmiddag van hulphonden.

De veiling, het klapstuk, werd gepresenteerd door zangeres Maggie Macneal. Buiten de presentatie verraste ze de gasten ook met een muzikaal intermezzo, "Terug naar de kust' een nummer dat gerekend mag worden als een standaardwerk binnen de lichte muziek. Er was meer om muzikaal van te genieten. Jason Staal zong het themalied 'In een wereld als een schilderij', dat door de cliënten en familie uit volle borst werd meegezongen. Dit themalied is speciaal voor deze actie geschreven door Jason Staal op tekst van Jan- Simon Minkema.

Een prachtige middag die de cliënten van de Wendakker de mogelijkheid gaf te schitteren met hun schilderkunst ( zie de foto's) en bovenal een bijdrage te leveren aan een goed doel.

We gaan door, buiten het sparen van doppen, zullen we via dit actieplatvorm geld inzamelen voor KNGF geleidhonden. Beste mensen, blijf doneren, het doel is buitengewoon sympathiek en noodzakelijk.

03/03/2016
14:43

Diversen

Bekijk alle

KNGF Geleidehonden leidt honden op die ondersteuning bieden aan mensen met een (visuele) beperking. Dat doen we vanaf de geboorte tot het moment dat de honden met pensioen gaan. Een hond fokken, verzorgen en opleiden is kostbaar. We zijn een maatschappelijke organisatie en voor een groot deel afhankelijk van giften en nalatenschappen. Dankzij onze donateurs kunnen we ons werk blijven doen.