Denise Scheermeijer

Panzi voor KNGF

Het is zo bijzonder om te zien dat een hond de ogen kan zijn voor een blind of slechtziend persoon of dat een hond een kindje met autisme kan begeleiden.

Wat dacht je van de assistentiehond die dingen kan oprapen voor mensen die dit niet kunnen. Of boodschappen doen voor je en nog zoveel meer!

Dan heb je nog de medische detectie hond...deze kan bijvoorbeeld vroegtijdig signaleren of er een hypo aankomt bij mensen met diabetes. Zelfs het signaleren van darm- / borstkanker is te leren aan honden!

En dan de buddyhond...

Deze geeft sociale steun aan volwassenen en kinderen met een handicap, ziekte of stoornis. Buddyhonden hebben de juiste eigenschappen en vaardigheden voor deze taak. Ze zijn goed opgevoed, stabiel, bieden rust en weten om te gaan met moeilijke situaties.

De honden moeten opgeleid worden en daar is geld voor nodig. Ik hoop het nooit nodig te hebben en ik hoop de mensen in mijn omgeving ook niet, maar stel dat het wel zover komt hoe prachtig is het dan om zo een vriend naast je zij te hebben.

Helpen jullie mee het doel te bereiken? Alvast bedankt!!

 

 

01/11/2019
07:41

Ronald

Bekijk alle

KNGF Geleidehonden leidt honden op die ondersteuning bieden aan mensen met een (visuele) beperking. Dat doen we vanaf de geboorte tot het moment dat de honden met pensioen gaan. Een hond fokken, verzorgen en opleiden is kostbaar. We zijn een maatschappelijke organisatie en voor een groot deel afhankelijk van giften en nalatenschappen. Dankzij onze donateurs kunnen we ons werk blijven doen.