L’Inseparables

24 uur-100 kilometer-De Dodentocht-12-08-2022-voor PTSS hulphonden

Het teamlid Dennis is actief brandweerman, veteraan en oud-politieagent. Gedurende zijn loopbaan bij deze geüniformeerde diensten, is hij verschillende collega’s tegengekomen welke het werk te veel zijn geworden. Helaas heeft niet iedereen het ook altijd kunnen verwerken en heeft een oud defensie collega zelfs zelfmoord gepleegd. PTSS is geen lachertje of modeverschijnsel maar een onderwerp waar over gepraat mag en moet worden.

KNGF doet zeer goed werk bij het opleiden van PTSS hulphonden. Deze honden verrichten zeer goed werk en kunnen voor sommige het verschil maken tussen in de schaduw leven, of leven in de maatschappij. Het opleiden en plaatsen van een hulphond kost circa 40.000 euro. Toen Dennis dit hoorde wilde hij een uitdaging aangaan. De dodentocht in Bornem volbrengen. 100 Kilometer lopen in 24 uur.

Onder een etentje vertelde hij dit en direct sloten de teamleden Peter Korving en Tom Cleiren zich hierbij aan. Als Broeders, zullen zij als “L’inseparables” oftewel de onafscheidelijken deze tocht volbrengen. Het doel is gezet op 1000 euro. Maar, dit mag altijd meer zijn. Het ultieme haalbare zou zijn, dat met deze actie 1 PTSS hulphond opgeleid en geplaatst zou kunnen worden.

Helpen jullie Dennis, Peter en Tom mee om dit doel te behalen? “Een voor allen en allen voor een”

13/08/2022
19:04

Ecodat

Bekijk alle
  Bekijk alle
28/03/2022 | 16:40

Wandelen op zondagochtend

Voor de 100 kilometer moet er uiteraard wel getraind worden. Afgelopen weekenden heb ik op zondag elke keer tussen de 20 en 24 kilometer gelopen. Het voordeel van het afgelopen weekend was natuurlijk het fantastische weer.  Om 08:45 uur deed ik mijn ogen open en viel mijn blik op de wekker. Ik schrok gelijk wakker, om 09:00 uur zou Sil van de brandweer voor de deur staan om mee te wandelen. Vrijdagavond een feestje en op zaterdag een etentje is heel leuk. In combinatie met de klok verzetten, loopt de biologische klok toch een beetje ontregeld. Desalniettemin stonden we klokslag 09:05 uur buiten en konden we starten met wandelen.  Het was in het begin fris, de softshell kwam goed van pas. Na 6 kilometer lopen werd het toch wat warm en konden we de jasjes uit doen. Na ongeveer 14 kilometer hebben we in het bos een boterham gegeten, waarbij Sil op die ochtend gebakken kip deed nuttigen :)  Uiteindelijk hebben we 4 uur en 5 minuten gelopen over een ruime 23 kilometer en konden we genieten van een welverdiende cappuccino.  Het begin is gemaakt, de site is gestart en dit is de eerste blog. Hopelijk kunnen we straks in augustus kijken op een geslaagde sponsor actie voor de KNGF, PTSS hulphonden.  Die 100 kilometer lopen zullen het dan zeker waard zijn! 28-03-2022 Dennis Snoeijers

KNGF Geleidehonden leidt honden op die ondersteuning bieden aan mensen met een (visuele) beperking. Dat doen we vanaf de geboorte tot het moment dat de honden met pensioen gaan. Een hond fokken, verzorgen en opleiden is kostbaar. We zijn een maatschappelijke organisatie en voor een groot deel afhankelijk van giften en nalatenschappen. Dankzij onze donateurs kunnen we ons werk blijven doen.