Fjällräven Classic 2018 Buddies

Fjällräven Classic 2018 ‘the most beautiful place on earth’

Meer informatie

Fjällräven Classic 2018

De Fjällräven Classic is een bijzondere trektocht door het ruige landschap van Zweeds Lapland. Het evenement vindt jaarlijks in augustus plaats. Deelnemers hebben maximaal vijf dagen de tijd om de route van 110 kilometer af te leggen. De Fjällräven Classic is legendarisch vanwege zijn schoonheid: de route voert je langs hoogste berg van Zweden (Kebnekaise), bossen, moerassen, meren en indrukwekkende rotspartijen.

Hoe je de tocht indeelt en op welke plekken je overnacht, mogen de deelnemers helemaal zelf bepalen. Er zijn wel een paar regels: zo mag je alleen in een zelf meegebrachte tent slapen en mag je geen gebruik maken van de hutten langs de route om te schuilen, te koken of te overnachten. De verplichte uitrusting, waaronder een tent, slaapzak, matje, thermokleding, EHBO setje, pan, gasbrander, moet je zelf onderweg meenemen. Dat klinkt zwaar, maar als je met een groepje bent, mag je bepaalde items delen. Onderweg krijg je van de organisatie gevriesdroogde maaltijden op vaste uitgiftepunten. Op de route passeer je zes controleposten. Heb je van alle zes een stempel én haal je de finish in Abisko? Dan ligt er een medaille op je te wachten.

Actie voor PTSS buddyhonden

Hiking & Adventures is een van de organisaties die jaarlijks met een groep meedoet. De organisatoren hebben een politie-achtergrond en hebben dit jaar het plan opgevat om met hun deelname meer aandacht voor de PTSS buddyhonden te verkrijgen. Deze speciaal opgeleide honden bieden rust en zelfvertrouwen aan voormalig politie- of defensiemedewerkers die tijdens hun werk een posttraumatische stressstoornis hebben opgelopen. De Fjällräven Classic deelnemers van Hiking & Adventures kunnen zich laten sponsoren om zo geld op te halen voor de opleiding van meer . Onder de lopers zijn ook oud-politiemedewerkers met PTSS, zoals Joyce, die de tocht samen met haar PTSS buddyhond gaat lopen.

Steun Joyce en de andere deelnemers van Hiking & Adventures die dit jaar de Fjällräven Classic gaan lopen: sponsor hen via hun persoonlijke pagina of geef via de doneer nu-button hierboven.

02/05/2018
14:56

Anoniem

Bekijk alle

KNGF Geleidehonden leidt honden op die ondersteuning bieden aan mensen met een (visuele) beperking. Dat doen we vanaf de geboorte tot het moment dat de honden met pensioen gaan. Een hond fokken, verzorgen en opleiden is kostbaar. We zijn een maatschappelijke organisatie en voor een groot deel afhankelijk van giften en nalatenschappen. Dankzij onze donateurs kunnen we ons werk blijven doen.