5.000 km voor buddyhonden naar 2022

28-02-2021 | 21:47

Begin 2020 werden wij benaderd door Martin. Hij had een doel, een fantastisch plan: van april t/m oktober 2021 de Continental Divide Trail lopen. Dit is een tocht van 5.000 km, door de Rocky Mountains van Mexico helemaal naar Canada. En dat allemaal om geld op te halen voor de buddyhond PTSS van KNGF Geleidehonden. Wat ontzettend mooi! We sloten Martin in onze armen en we volgden zijn voorbereiding gedurende 2020.

Voorbereidingen

Martin ging volop in training en liep onder andere het Pieterpad om zijn zomeruitrusting te testen. Maar ondertussen duurde de coronacrisis voort. Het virus greep om zich heen en er kwamen steeds meer beperkingen. Martin was van plan om rond de jaarwisseling een flinke tocht in Luxemburg te lopen, om zijn winteruitrusting te testen. Maar door het negatieve reisadvies heeft dit niet kunnen plaatsvinden. Wel bleef hij trainen, maar steeds spannender werd de vraag: kon de reis in 2021 nog wel doorgaan?

De knoop doorgehakt

Een paar dagen geleden spraken we Martin wederom. Na alle mogelijke opties uitvoerig te hebben onderzocht en lang te hebben nagedacht moest hij de knoop doorhakken. Hij gaat niet naar Amerika. Het is té moeilijk om de reis te gaan maken, en daarnaast ook niet verantwoord.

Steun Martin en zijn actie

Martin baalt hier ontzettend van, en wij balen met hem mee. Gelukkig blijft hij ontzettend gemotiveerd: Martin gaat door met trainen en werkt nu toe naar de reis in 2022. In de tussentijd kan hij wel wat steun gebruiken. Hij moet de motivatie voor de zware trainingen nog een jaar langer opbrengen. Geef hem én zijn actie een duwtje in de rug en laat een leuk berichtje voor Martin achter!

Martin, succes!