KNGF Geleidehonden

Wachtverzachters kinderen

Wachten duurt lang. Zeker voor kinderen.

Even wachten. Nog even wachten… Jaarlijks staan er zo’n 20 kinderen op de wachtlijst voor een buddyhond. Deze speciaal opgeleide honden geven steun, vriendschap, structuur, vertrouwen en kunnen een voorbereiding zijn op een toekomstige geleidehond. Uit onderzoek blijkt dat kinderen met een visuele of fysieke beperking dankzij een buddyhond meer zelfvertrouwen krijgen en zich beter voelen.

Hoeveel nachtjes slapen nog

Elke hond in opleiding wordt grondig bekeken: welke carrière kan jij het beste volgen? En met welk baasje vorm jij de beste match? Daarom kan het wachten op zo’n trouwe vriend lang duren. We kunnen het kind nog niet vertellen hoe de hond eruit ziet, hoe hij heet en over hoeveel nachtjes slapen hij komt.

Wachtverzachters

Wanneer een kind al een paar maanden op de wachtlijst staat, willen we laten weten dat we hem of haar niet vergeten zijn. We willen het wachten verzachten. Voor €30,- kunnen we deze kinderen een pakketje sturen, bestaande uit een lieve kaart, een knuffelpuppy en het prentenboek ‘de Wachteling’.

Help mee, en doneer om het wachten te verzachten.

23/06/2021
14:06

Anoniem

Bekijk alle
  Bekijk alle
28/06/2021 | 15:43

Bedankt!

KNGF dankt u voor uw bijdrage aan de Wachtverzachters voor kinderen actie! Het streefbedrag van 600,- euro is ruimschoots gehaald. Geweldig! Enkele wachtverzacht-pakketjes zijn inmiddels verstuurd en blijken zeer waardevol. “Wat een verrassing! En zo welkom. Aan de hand van het prentenboek kunnen we op een vrolijke manier het gesprek over wachten aangaan. En de knuffelpup wordt met liefde verzorgd. Bedankt!”.

KNGF Geleidehonden leidt honden op die ondersteuning bieden aan mensen met een (visuele) beperking. Dat doen we vanaf de geboorte tot het moment dat de honden met pensioen gaan. Een hond fokken, verzorgen en opleiden is kostbaar. We zijn een maatschappelijke organisatie en voor een groot deel afhankelijk van giften en nalatenschappen. Dankzij onze donateurs kunnen we ons werk blijven doen.