Team Bakfiets

Team Bakfiets vraagt een kleine donatie voor een grootse prestatie

Door het wervelende succes van Team Bakfiets actie 2023, met als hoogtepunt onze tocht per rolstoelbakfiets van Groningen naar de KNGF in Amstelveen, werd Team Bakfietsactie 2024 al heel snel nieuw leven in geblazen!

Grondig research werd gedaan en een aantal tochten met de rolstoelbakfiets werden gereden om te ervaren of Danja en Entli een actie in de bakfiets nog zien zien zitten. Hier was geen twijfel over mogelijk. Vol enthousiasme sprongen de dames wekelijks weer in de bak op weg naar nieuwe avonturen!

Het idee om weer een lange bakfietstocht te maken werd een feit. Dit jaar zal het de welbekende Elfstedentocht zijn die wij van 11 tm 15 september 2024 gaan fietsten als hoogtepunt van Team Bakfiets actie 2024!

Daarnaast zullen er nog leuke andere activiteiten worden ontplooid maar met de eerste mijlpaal, de Tocht der Tochten, streven wij er naar het streefbedrag van €5.000 al te behalen.

Wij hebben er weer zin in! 

Cindy & Bente
Danja & Entli

 

142 km
van mijn doel 600 km
Kapotte accu's en een oefening in geduld 28/06/2024 | 16:58

Een prachtig tochtje van 45 km door het Groningse landschap en een mooi terras in Winsum als beloning. Heerlijk! Helaas accupech waardoor het geduld van ons en de honden goed op de proef werd gesteld. Maar met succes. De dames hebben in de bakfiets langs de weg heerlijk liggen slapen tot wij door een taxi, na 2 uur wachten, werden opgehaald. Toch nog de mooiste 30 km van de route kunnen fietsen gelukkig!

Het testen van nieuwe veiligheidslijnen in de bakfiets 23/06/2024 | 10:00

Aldoende leert men. Wij ook. Zo weten we dat Entli de bakfiets door de dagelijkse tripjes gewend is en over het algemeen het liefste rustig blijft zitten. Danja daarentegen is zo blij om de bakfiets (en Entli) te zien als wij een gezamenlijke fietstocht gaan doen dat zij het liefste de bakfiets in vliegt en door haar enthousiasme er ook weer uit kan springen. Bij Entli is een enkele riem genoeg om te zorgen dat zij comfortabel en veilig mee kan. Bij Danja moeten we dit wat vaker uittesten. We hebben tijdens deze tocht iets gevonden wat lijkt te werken: een handgemaakte korte lijn aan haar halsband zorgt ervoor dat Danja lekker kan liggen maar wel begrensd wordt in haar bewegingsruimte. Voor nu een succes!

Promo filmpje en verliefde medewerkers bij de supermarkt 07/06/2024 | 15:00

het doel van deze mooie fietstocht door het oosten van Groningen was om een verkenning te doen bij een aantal supermarkt ketens naar wat zij nodig hebben om een statiegeld actie te kunnen starten voor de KNGF (Team Bakfiets). Zo kwamen wij erachter dat dit in de ene supermarkt landelijk geregeld wordt en de andere keten een franchise is waar de filiaalmanager dit zelf kan regelen. Ook hebben wij gevraagd in welke vorm een poster het beste kan worden aangeleverd en of dit via de flessenmachine direct kan met een knop of via een box. Al deze informatie helpt ons om in de komende maanden zoveel moeglijk supermarkten enthousiast te krijgen ook mee te doen. Ook is deze info handig als iemand zijn eigen supermarkt wil vragen de emballage actie voor de KNGF te doen. mail ons gerust als je een brief voor de filiaalmanager en een poster wil ontvangen (Teambakfiets@outlook.com), alle hulp hierin is welkom! Aan de medewerkers van de supermarkt in Muntendam zal het niet liggen! De aanblik van Danja en Entli in de bakfiets zorgde voor vele vertederde blikken en de eerste donatie! Ook het promo filmpje voor de actie van dit jaar mochten wij hier opnemen.

Thee bij Tante Til 02/06/2024 | 17:12

Een heerlijke tocht door Groningen en een stukje Drenthe leidde ons naar het kleine Enumatil. In een heerlijke tuin stonden allerlei leuke zitjes waar wij konden genieten van een aantal echte Groningse lekkernijen. De weg ernaar toe was vol prachtige fietspaden en mooie uitkijkpunten. De weg terug naar Groningen was een goede route om te ervaren hoe lang de batterijen op dit moment mee kunnen zonder op te laden. Danja en Entli genoten van de wind door de oren, het vee onderweg en een heerlijke speel-snack-drink-plaspauze. Deze 35 km hebben wij alle vier weer volop genoten! Dit smaakt naar meer.

Zon, modder, bakfiets & 2 blije labradors 07/04/2024 | 14:09

De eerste zonnestralen van het voorjaar werden meteen aangegrepen voor de eerste tocht van Team Bakfiets 2024! 25 heerlijke kilometers door Groningen en Noorddijk. De honden genoten, wij ook en doordat Danja & Entli genietend in de bakfiets altijd een lach op het gezicht van iedere voorbijganger toveren, belooft het weer een succesvolle Bakfiets-actie te worden!

11/09/2024 | 12:00 Tot 15/09/2024 | 18:00

De Elfstedentocht 2024

It giet Oan!

Van 11 t/m 15 september 2024 zal Team Bakfiets de Elfstedentocht, geoorganiseerd door Stichting Leef!, gaan rijden met de rolstoelbakfiets. De welbekende Tocht der Tochten is 220 km lang en wij zullen alle elf de Steden langs fietsen. 
Vooraf hopen wij mooie sponsorbedragen voor deze actie te ontvangen maar ook gedurende de tocht zullen wij nog acties fondsenwerven. Zo zullen wij zoveel mogelijk supermarkten op de route benaderen of zij een emballage actie willen houden voor de KNGF. Tussen 11 en 15 september komen wij dan graag deze opbrengsten in ontvangst nemen! 

Ook kun je ons voor tien cent per kilometer sponsoren en enthousiaste aanmoediging onderweg is natuurlijk altijd welkom!

Bekijk alle
Kapotte accu's en een oefening in geduld 28/06/2024 | 16:58
Het testen van nieuwe veiligheidslijnen in de bakfiets 23/06/2024 | 10:00
Bekijk alle
22/07/2024
09:32

Leonie

Bekijk alle
  Bekijk alle
24/06/2024 | 18:07

It Giet Oan!

Het hoge woord is eruit: It Giet Oan! Onze nieuwe missie is bekend. Van 11 tm 15 september 2024 zal Team Bakfiets de Tocht der Tochten gaan afleggen per rolstoelbakfiets en handbike.  September 2023 was een maand voor Team Bakfiets om nooit te vergeten! De maand waarin wij van Groningen naar de KNGF in Amstelveen reden per rolstoelbakfiets en hiermee ruim €5100 ophaalden om het eerste jaar van de opleiding van Jutter (hulphond in opleiding) te kunnen financieren. Onze actie van vorig jaar kreeg de nodige media aandacht, zoals: Op de fiets naar Amstelveen: ”Er moeten meer puppygastgezinnen komen” | OOG Groningen (oogtv.nl)  en (https://www.rtvnoord.nl/nieuws/1066200/een-hulphond-als-verlengstuk-van-je-lichaam-ze-pelt-zelfs-mijn-banaan), In een rolstoelbakfiets het land door om toekomstige hulphonden aan pleeggezin te helpen - NH Nieuws en Groot tekort aan puppypleeggezinnen voor hulphonden - LINDA.nl.  Team Bakfiets besloot dit jaar weer een mooie sponsoractie te organiseren om wederom een jaar van een hulphond in opleiding te kunnen financieren. Het fietsen met de rolstoelbakfiets beviel ons zo goed vorig jaar, de honden genieten iedere keer weer van de wind door de oren en de reacties van mensen op straat als zij Danja en Entli in de bak voorbij zien komen zijn zo bijzonder. Hier moesten we dus weer gebruik van maken! De Onbeperkte Elfstedentocht die ieder jaar door Stichting Leef! wordt georganiseerd leek ons een ideaal evenement om aan deel te nemen en te gebruiken als sponsortocht. Het trainen, organiseren en plannen is inmiddels in volleg gang en sinds vorige week zijn wij ingeschreven! It giet Oan, wij gaan weer op pad! Op deze pagina kun je onze voorbereidingen zien, je kunt klezen hoe jij bij kan dragen aan de actie en uiteraard zijn  wij ook tijdens de Tocht hier te volgen.Help jij ons weer mee dit jaar?! Team Bakfiets   

KNGF Geleidehonden leidt honden op die ondersteuning bieden aan mensen met een (visuele) beperking. Dat doen we vanaf de geboorte tot het moment dat de honden met pensioen gaan. Een hond fokken, verzorgen en opleiden is kostbaar. We zijn een maatschappelijke organisatie en voor een groot deel afhankelijk van giften en nalatenschappen. Dankzij onze donateurs kunnen we ons werk blijven doen.