Bente Wepster en Cindy Andelbeek

Bakfiets 2023

Sinds Danja en Entli in ons leven zijn, hebben zij letterlijk en figuurlijk deuren en werelden voor ons geopend. Om zoveel mogelijk cliënten van de KNGF te laten ervaren wat een geleidehond allemaal te bieden heeft, zijn er nog veel meer puppypleeggezinnen (PPG) nodig. Zij zijn onmisbaar in de opvoeding van deze superhelden op pootjes.

Regelmtig maken wij tochten met wij met de honden lekker lange fietstochten in de rolstoel bakfiets. Het zien genieten van Danja en Entli in de bakfiets bracht ons op het idee om een sponsorweek te houden met een aantal acties: van onze woonplaats in Groningen naar de KNGF in Amstelveen op de bakfiets, een veiling en de zeer gewilde meefiets,-of uitzwaaitickets voor (een Stukje van de route).  

Uiteraard met onderwerg vele speelplaatsen voor de honden om zich lekker uit te leven! Het hondenwelzijn staat natuurlijk altijd voorop.

Willen jullien meer zien over wat Entli allemaal kan en gebruik jij Instagram: https://www.instagram.com/bentewepster/
Gebruik je TikTok, dan kan je Danja volgen op: https://www.tiktok.com/@pipcin

 

155 km
van mijn doel 500 km
What to to when it’s raining? 13/08/2023 | 13:00

In september kan het prachtig weer zijn maar ook kan er veel regen vallen. Vandaag was een dag vol met stortbuien. Een uitgelezen kans om onze regenkleding te testen, hoe vinden de honden de bakfiets in de regen? Zijn er andere ongemakken? Belangrijkste conclusies de natte sokken en schoenen leverden de meeste hinder op, daar gaan we een oplossing voor vinden! wat betreft Danja en Entli: die lagen bijna helemaal droog onder de regenkap van de bakfiets en waren dik tevreden samen!

De eerste oefentocht 04/06/2023 | 8:30

Als test om te kijken of wij alle vier in staat zijn om de sponsoractie echt uit te voeren...Twee dagen in de bakfiets, gemiddeld 65 km per dag, overnachten in een B&B in Beilen en vooral spelen in het bos/op de hei/in het water en bij de hunebedden! Als dit een succes is, dan is Team Bakfiets een feit!

22/09/2023 | 11:00 Tot 22/09/2023 | 15:00

Sponsortocht dag 5: de eindetappe van Volendam naar de KNGF in Amstelveen

Dit wordt alweer de laatste dag. Een kortere fietsafstand zodat meer mensen deze dag met ons mee kunnen fietsen: circa 30 km vanaf vlak bij Volendam, dwars door Amsterdam (daar kan je ook aanhaken) langs de Amstel naar de KNGF. 

Startlocatie: Hotel Van der Valk ( Volendam) 
Starttijd: 11:00
Aakomstlocatie: KNGF Geleidehonden, Amsteldijk Noord Amstelveen.
Geschatte aankomsttijd: 15:00

Wat zou het ontzettend leuk zijn als zoveel mogelijk mensen deze dag met ons mee kunnen fietsen. Dat kan vanaf Volendam (om 11:00), dan fiets je circa 30 km.
De eerste stop zal zijn bij het pleintje voor De Tolhuistuin (bij de pont van Amsterdam cs naar Noord, aan noordzijde). Hier komen wij aan rond 12:15 en vertrekken wij om 13:00. Wij zullen hier een plek zoeken waar de honden even kunnen rennen, onze bakfietsbatterijen opladen en meegebrachte lunch opeten). Je kunt ook vanaf hier aansluiten.
De tweede stop is gepland het Martin Luther Kingpark (langs de straat op het muurtje aan het einde van het park. De honden kunnen even rennen en hier is wat drinken en een versnapering voor iedereen die al meefietst. Wij schatten hier aan te komen rond 14:00 en vertrekken wij weer rond 14:30. Wie sluit er vanaf hier nog aan om ons de laatste kilometers te steunen richting de KNGF. Het laatste stukje van 5 km naar de KNGF IS DAN AANGEBROKEN. De geschatte aankomsttijd is rond 15:00. 

Een aantal van de trouwste fans en sponsors is dan nog welkom om bij de KNGF met ons een drankje te drinken. Afhankelijk van de opkomst zal mogelijk niet iedereen mee naar binnen kunnen. Vandaar dat wij graag horen wie er (een deel van de route) meefietst op vrijdag en ook bij de KNGF de overhandiging van de checque met het opgehaalde bedrag met een drankje wil bijwonen. De gewilde tickets hiervoor (kosten voor het ticket zijn volledig naar eigen inzicht) kunnen aangeschaft worden door een donatie te doen en te vermelden dat je mee wil fietsen of anoniem te doneren en contact met ons op te nemen via bwepster@hotmail.com

Woon je langs de route en wil je zwaaien of wil je alleen op een stopplek aanschuiven, iedereen is van harte welkom! 

Route dag 5

Bekijk alle
What to to when it’s raining? 13/08/2023 | 13:00
De eerste oefentocht 04/06/2023 | 8:30
Bekijk alle
25/09/2023
16:31

Jan

Bekijk alle
  Bekijk alle
25/10/2023 | 17:13

Opbrengst sponsoractie Team Bakfiets bekend

Beste sponsors,  Allereerst hartelijk dank voor alle mooie bedragen die jullie hebben gesponsord. Dit heeft een fantastisch totaalbedrag opgeleverd van meer dan €5000! Dit was voor de KNGF genoeg om ons te verrassen met de vraag of wij namens deze donaties (dus samen met iedereen die gesponsord heeft) de gehele opleiding van een sponsor pup willen sponsoren? Hier konden wij natuurlijk geen nee tegen zeggen! Met een opdracht om een naam te bedenken, de pup was die dag geboren, gingen wij naar huis. Na een hoop opties, strepen, googelen en brainstormen kwamen wij uit op een naam van een stoere jongen. De naam van iemand die voorwerpen bijeensprokkelt (wie weet dus wel een assistentiehond in de dop) maar ook vernoemd naar een goede honden vriend 🐾: JUTTER!  Vandaag hebben wij de eerste foto gekregen van Jutter en wat is het een schatje! Dit kan niet anders dan een succesvolle geleidehond worden.  jutter gaat volgende week naar zijn puppypleeggezinnen en wij zullen jullie via deze blog op de hoogte houden van de vorderingen van Jutter en hoe hij zich ontwikkelt in zijn puppypleeggezin.  Groeten van Cindy, Bente (Danja & Entli🐾)

KNGF Geleidehonden leidt honden op die ondersteuning bieden aan mensen met een (visuele) beperking. Dat doen we vanaf de geboorte tot het moment dat de honden met pensioen gaan. Een hond fokken, verzorgen en opleiden is kostbaar. We zijn een maatschappelijke organisatie en voor een groot deel afhankelijk van giften en nalatenschappen. Dankzij onze donateurs kunnen we ons werk blijven doen.