Actie ZeeHond op het droge

29-08-2021 | 15:22

Daar stonden we dan aan de kade in het Engelse Dover. Voor dag en dauw opgestaan. Bepakt en bezakt met alle benodigdheden en speciale voeding die we gedurende de minimaal 36 uur nodig zouden hebben. Eerst bleek de volgboot wat vertraging te hebben. Later liet de organisatie weten dat de weersomstandigheden niet optimaal waren en de vooruitzichten nog slechter. Dit betekende dat we niet konden starten en gezien de weersvoorspellingen de rest van de week ook niet meer zouden kunnen beginnen aan ons doel, aan onze droom. Wat een teleurstelling!

Wendy: “We staan op een reservelijst tot aan het einde van het seizoen. Op die lijst staan echter meer zwemmers en teams dan er posities (mogelijkheden) zijn. De kans dat we dit jaar nog het kanaal oversteken is daarmee heel erg klein. Het is erg onzeker of we ‘doorgeschoven’ kunnen worden naar volgend jaar; de posities (ruimtes voor zwemmers en teams) in 2022 en 2023 zijn namelijk al grotendeels verkocht.
Naast mijn jeugddroom ‘het kanaal over zwemmen’ had deze hele exercitie nog een heel groot doel: Genoeg geld inzamelen om een éxtra ptss buddyhond voor een Koninklijke Marechaussee of politie veteraan te kunnen aanschaffen. Daarin zijn we geslaagd! De stand van vandaag is dat we bijna 15.835 euro hebben weten in te zamelen. Mijn 2 credo’s ‘Dare to Dream’ en ‘One woman can make a difference’ kwamen met dit traject samen. We hebben dat verschil gemaakt; voor die ene collega die straks de buddyhond ontvangt en voor wie het leven straks een nieuwe wending krijgt. En Dare to Dream? Dat blijf ik gewoon doen. Dat deed ik als kind al en dat zal ik tot het einde blijven doen. Dank aan iedereen die me in de afgelopen periode gesteund heeft. Jullie zijn geweldig. Ik voel me een rijk en gezegend mens met zoveel mensen die om me geven”.

Zodra ‘onze’ ptss buddyhond geplaatst gaat worden zullen we jullie uiteraard nog één keertje op de hoogte stellen en een blije foto toezenden.
Hartelijke groet,

Wendy en the Pink Ladies