Actie ZeeHond

Meer informatie

Het is bijna zover!

De Pink Ladies gaan 16 September naar Engeland om The English Channel te bedwingen. Wendy, Iris, Petrie en Silvia hebben ondanks de COVID hard getraind; toen de zwembaden sloten, zijn zij meteen in het open water (toen nog 10 graden) gaan trainen. Hierdoor verschijnen ze als een van de weinige teams toch maximaal voorbereid aan de start.

---------------------------------------------------

Hallo!

Fijn dat je mij wilt steunen bij mijn actie ZeeHond om een buddyhond PTSS van het KNGF voor een (oud-) politiemens of (oud-) militair met PTSS bij elkaar te zwemmen.

In de week van 16-23 September 2020 zwem ik met mijn team ‘The Pink Ladies’ van Engeland naar Frankrijk, een lange tocht van 35-45 kilometer, afhankelijk van de stroming.

Mijn doel is om voldoende geld in te zamelen om de opleiding van een buddyhond te betalen. Er zijn namelijk meer buddyhonden nodig om mijn oud-collega’s met PTSS te ondersteunen en er is een behoorlijke wachtlijst.

Bijna 30 jaar werk ik -met heel veel plezier- voor politie en defensie. In die tijd heb ik mensen op hun mooist maar ook op hun verschrikkelijkst gezien. Sommige incidenten vergeet ik echt nooit meer en de namen en gezichten van sommige slachtoffers staan voor altijd in mijn geheugen gegrift. Er waren momenten dat ik me afvroeg hoe en of ik overeind kon blijven staan. Ik heb het geluk gehad dat ik altijd weer omhoog wist te krabbelen. Dat opkrabbelen lukt helaas niet iedereen.

PTSS is een mentale blessure; soms gebeurt er in het leven van een politiemens of militair gewoon te veel om nog te kunnen verwerken. PTSS kan dan ook iedere diender of militair overkomen.

Een klein deel van deze collega’s herstelt niet meer en raakt arbeidsongeschikt. Voor een deel van deze collega’s maakt een buddyhond dagelijks het verschil. Het verschil tussen; wel of niet uit je bed komen, wel of niet een gezinsleven kunnen hebben of wel of niet zelfstandig kunnen blijven wonen.

Tot aan de oversteek zal ik wekelijks veel trainen; zwemtrainingen in het zwembad en het open water, maar ook krachttrainingen. En uiteindelijk dan de oversteek waarbij ik in badpak (dus geen wetsuit) uren in het koude, zoute en golvende water moet zwemmen. Dat is best afzien. Ik ben geen (oud)topsporter, maar een zwemliefhebber met een fulltime baan en een gezin.

Dat afzien doe ik met liefde en vanuit mijn hart; liefde voor mijn oud-collega’s en liefde voor het zwemmen.

Dank voor je steun!

Wendy Dorrestijn

02/08/2020
20:29

Susan

Bekijk alle
  Bekijk alle
23/07/2020 | 11:20

Het is bijna zover!

Het is bijna zover! De Pink Ladies gaan 16 September naar Engeland om The English Channel te bedwingen. Wendy, Iris, Petrie en Silvia hebben ondanks de COVID hard getraind; toen de zwembaden sloten, zijn zij meteen in het open water (toen nog 10 graden) gaan trainen. Hierdoor verschijnen ze als een van de weinige teams toch maximaal voorbereid aan de start. 

KNGF Geleidehonden leidt honden op die ondersteuning bieden aan mensen met een (visuele) beperking. Dat doen we vanaf de geboorte tot het moment dat de honden met pensioen gaan. Een hond fokken, verzorgen en opleiden is kostbaar. We zijn een maatschappelijke organisatie en voor een groot deel afhankelijk van giften en nalatenschappen. Dankzij onze donateurs kunnen we ons werk blijven doen.