Actie ZeeHond

Meer informatie

Hallo!

Ik zal, in de week van 19 september 2021, de befaamde 'Everest of Swimming' the English Channel gaan bedwingen. Zwemmend van Engeland naar Frankrijk. Een lange tocht van 35-45 kilometer, afhankelijk van de stroming. Een maand daarvoor gaan de Pink Ladies: Iris, Silvia, Babette, Petrie en ik ook nog in estafette de dubbele Kanaaloversteek zwemmen. Dit doen wij natuurlijk niet zomaar.

Ons doel is om voldoende geld in te zamelen om de opleiding van een buddyhond te betalen. Er zijn namelijk meer buddyhonden nodig om mijn oud-collega’s met PTSS te ondersteunen en er is een behoorlijke wachtlijst.

Bijna 30 jaar werk ik -met heel veel plezier- voor politie en defensie. In die tijd heb ik mensen op hun mooist maar ook op hun verschrikkelijkst gezien. Sommige incidenten vergeet ik echt nooit meer en de namen en gezichten van sommige slachtoffers staan voor altijd in mijn geheugen gegrift. Er waren momenten dat ik me afvroeg hoe en of ik overeind kon blijven staan. Ik heb het geluk gehad dat ik altijd weer omhoog wist te krabbelen. Dat opkrabbelen lukt helaas niet iedereen.

PTSS is een mentale blessure; soms gebeurt er in het leven van een politiemens of militair gewoon te veel om nog te kunnen verwerken. PTSS kan dan ook iedere diender of militair overkomen. Een klein deel van deze collega’s herstelt niet meer en raakt arbeidsongeschikt. Voor een deel van deze collega’s maakt een buddyhond dagelijks het verschil. Het verschil tussen; wel of niet uit je bed komen, wel of niet een gezinsleven kunnen hebben of wel of niet zelfstandig kunnen blijven wonen.

Ondanks de intensieve voorbereidingen ging vorig jaar de oversteek door de beperkingen van de Covid-19 pandemie niet door. Deze enorme teleurstelling vergde ook mentale weerbaarheid om de trainingen in dezelfde intensiviteit een jaar langer door te zetten. Met het doel voor ogen heb ik dat toch gedaan. Tot aan de oversteek zal ik wekelijks veel trainen. Zwemtrainingen in het zwembad en het openwater maar ook krachttrainingen. Om uiteindelijk de oversteek in badpak (dus geen wetsuit) uren in het koude, zoute en golvende water te maken. Dat is best afzien. Ik ben geen (oud)topsporter maar een zwemliefhebber met een fulltime baan en een gezin.

Dat afzien doe ik met liefde en vanuit mijn hart; liefde voor mijn oud-collega’s en liefde voor het zwemmen.

Updates over de trainingen en tussentijdse prestaties kan je lezen in onze blog, onderaan deze pagina. Of klik op het 'social sharing' icoontje links onderaan deze website en selecteer ‘Houd mij op de hoogte’ om geen update te missen.

Help jij ons doel te halen? Dank voor je steun!

Wendy Dorrestijn en de Pink Ladies. 

19/06/2021
23:55

Arie

Bekijk alle
  Bekijk alle
02/06/2021 | 16:53

Wendy en de Pink Ladies nog steeds volop in training!

Het zijn bizarre en bijzondere voorbereidingsmaanden geweest. Met hobbels en aanpassingen in het programma. Gesloten zwembaden door Covid-19 en openwater wat ook nog erg koud is om in te trainen. Niet dat de kou de dames van hun training weerhoudt overigens. In januari 2021 gingen enkele buitenzwembaden in het land open. Zwembad De Hoorn in Alphen aan de Rijn bood Wendy de mogelijkheid om meerdere uren achter elkaar te trainen. Met een watertemperatuur van 18 graden en een buitentemperatuur van -10, sneeuw, hagel, regen en stormen. En dan die reistijd, driemaal per week vanuit Tilburg naar Alphen a/d Rijn voor een lange training van 3 tot 6 uur, dat hakte er wel in! Gelukkig zijn vanaf maart ook andere buitenzwembaden open en konden ook Iris, Silvia, Babette en Petrie een doorstart maken met hun zwemtraining. Inmiddels is het eind mei en hebben de Pink Ladies nogmaals de kou-test doorstaan. Dit was nodig omdat Babette tot het team is toegetreden. ‘De Pinkies’ zoals ze door hun familie en vrienden genoemd worden zullen namelijk eerst in estafette in de week van 20 augustus 2021 van Engeland naar Frankrijk en weer terug naar Engeland zwemmen. Zowel het zeewater als het openwater zijn nu nog erg koud voor de tijd van het jaar. De meeste vennen en meren halen de 15 graden nog niet eens. De zee is nu 10-11 graden Celsius. Maar de komende weken worden de trainingen onverminderd verder uitgebreid in trainingsduur. De dames zwemmen zo’n viermaal per week en doen daarnaast nog aan krachttraining. Omdat Wendy ook de solo over Het Kanaal overzwemt traint zij zelfs meer. Naast 2 cardio/ krachttrainingen (HIIT), zwemt zij inmiddels 30-40 kilometer in de week en dat neemt de aankomende tijd alleen maar verder toe. Op vrijdagen en zaterdagen traint Wendy 5-6 uur in het openwater. In haar badpak wel te verstaan! De aankomende mijlpalen worden: 19 juni de IJsselmeeroversteek solo door Wendy. 9 en 10 juli de 12 uurs nachttraining door de Pink Ladies. Jij kan ons helpen door onze actie te delen onder vrienden, familie en collega's. Wij houden je op de hoogte via onze blogs!

KNGF Geleidehonden leidt honden op die ondersteuning bieden aan mensen met een (visuele) beperking. Dat doen we vanaf de geboorte tot het moment dat de honden met pensioen gaan. Een hond fokken, verzorgen en opleiden is kostbaar. We zijn een maatschappelijke organisatie en voor een groot deel afhankelijk van giften en nalatenschappen. Dankzij onze donateurs kunnen we ons werk blijven doen.