Het testen van de zomeruitrusting op het Pieterpad

29-07-2020 | 09:00

Midden Augustus, hartje zomer en 500 km in het vizier, dat staat Martin te wachten wanneer hij over twee weken gaat starten met het Pieterpad. Het Pieterpad is een wandelroute van bijna 500 km van Groningen naar Maastricht en Martin gaat deze tocht lopen om zijn zomeruitrusting te testen. Een belangrijke voorbereiding voor zijn tocht over de Continental Divide Trail, want dit wordt de eerste keer dat Martin een afstand als deze aan één stuk gaat wandelen.

Het is voor iedereen mogelijk om ook het Pieterpad (gedeeltelijk) te bewandelen. Martin loopt de volledige route van het Pieterpad in twee weken en traint hiermee in zijn zomeruitrusting voor zijn ultieme tocht om 5.000 km te wandelen voor de buddyhonden van KNGF Geleidehonden. Ook in Nederland wordt door fans van de campagne 5.000 km bij elkaar gelopen voor KNGF Geleidehonden en mensen kunnen zich hierbij aansluiten door een eigen wandelactivatie op te zetten. Maak ook een actie aan via dit platform via de volgende link en de gewandelde kilometers uit deze acties worden samen opgeteld. Mensen kunnen een kleine wandeling maken van bijvoorbeeld 2 km, maar ook een grotere van 10 of zelfs 25 km. Met het starten van een actie kunnen wandelaars zich laten sponsoren door vrienden of familie en zo bij te dragen aan de opleiding van de buddyhonden van KNGF Geleidehonden.

Martin loopt van 12 t/m 26 augustus het Pieterpad, wanneer anderen ook een etappe lopen in die periode, komt diegene Martin wellicht tegen! Het Pieterpad is opgedeeld in 26 verschillende etappes, dus er is genoeg ruimte voor iedereen. Natuurlijk is het ook mogelijk om een wandeling te maken buiten het Pieterpad en daarmee een actie aan te melden. Deelnemers kunnen een actie samen lopen met de hond, vriend/vriendin of de hele familie om samen zoveel mogelijk sponsorgeld op te halen voor de opleiding KNGF buddyhonden. Liever een andere activiteit uitvoeren dan wandelen, dat kan ook! Er zijn ook actiestarters die geld ophalen met fietsen, zwemmen, hardlopen en nog veel meer.

Start je eigen actie via de deze link.