KNGF Geleidehonden

Wachtverzachters kinderen

Wachten duurt lang. Zeker voor kinderen.

Even wachten. Nog even wachten… Jaarlijks staan er zo’n 20 kinderen op de wachtlijst voor een buddyhond. Deze speciaal opgeleide honden geven steun, vriendschap, structuur, vertrouwen en kunnen een voorbereiding zijn op een toekomstige geleidehond. Uit onderzoek blijkt dat kinderen met een visuele of fysieke beperking dankzij een buddyhond meer zelfvertrouwen krijgen en zich beter voelen.

Hoeveel nachtjes slapen nog

Elke hond in opleiding wordt grondig bekeken: welke carrière kan jij het beste volgen? En met welk baasje vorm jij de beste match? Daarom kan het wachten op zo’n trouwe vriend lang duren. We kunnen het kind nog niet vertellen hoe de hond eruit ziet, hoe hij heet en over hoeveel nachtjes slapen hij komt.

Wachtverzachters

Wanneer een kind al een paar maanden op de wachtlijst staat, willen we laten weten dat we hem of haar niet vergeten zijn. We willen het wachten verzachten. Voor €30,- kunnen we deze kinderen een pakketje sturen, bestaande uit een lieve kaart, een knuffelpuppy en het prentenboek ‘de Wachteling’.

Help mee, en doneer om het wachten te verzachten.

20/06/2021
16:11

Nel

Bekijk alle
  Bekijk alle
30/04/2021 | 15:13

Wachten op de perfecte match

Geduld voor een geleidehond Wachten is niet leuk. Voor niemand. En al helemaal niet als je niet weet hoe lang je op iets moet wachten. Voor sommige kinderen is wachten extra lastig. Bijvoorbeeld voor kinderen met een ziekte of handicap. Een speciaal opgeleide buddyhond biedt dankzij zijn stabiele en betrouwbare karakter vertrouwen en sociale steun. Kinderen moeten leren omgaan met de beperkingen die ze hebben. De lieve, goed opgevoede buddyhond kan hen daarbij steunen. Zelfstandiger zijn Ook Isa wacht al een tijdje op een buddyhond. En dat vindt ze moeilijk: ‘Het is vooral lastig omdat je helemaal niks weet. Niet wanneer de hond komt en niet wat voor hond het gaat zijn. Je kunt je niet voorbereiden op de komst van de hond. Ik denk vaak: als ik nu de hond had dan zou ik de hond kunnen knuffelen in plaats van mijn moeder heel vaak roepen als ik in bed lig en ik nare gedachten heb. Met de hond durf ik ook meer alleen en ben ik zelfstandiger.’ De perfecte match Een buddyhond moet van alles leren. De opleiding duurt gemiddeld twee tot acht maanden. Daarna wordt gezocht naar de perfecte match: bij welk baasje past deze hond het allerbest? Daarom kan het best een tijd duren voordat we een kind blij kunnen maken met een van onze trouwe viervoeters. We hopen dat we Isa snel blij kunnen maken met het bericht dat we een match voor haar gevonden hebben.

KNGF Geleidehonden leidt honden op die ondersteuning bieden aan mensen met een (visuele) beperking. Dat doen we vanaf de geboorte tot het moment dat de honden met pensioen gaan. Een hond fokken, verzorgen en opleiden is kostbaar. We zijn een maatschappelijke organisatie en voor een groot deel afhankelijk van giften en nalatenschappen. Dankzij onze donateurs kunnen we ons werk blijven doen.