Ruud Bruggeman

1500 kilometer voor de KNGF

Ik ben nu 78 jaar oud, en na een heupoperatie ten gevolge van mijn chronische leukemie licht gehandicapt met lopen. Ik heb veel gelopen in mijn leven, ook pelgrimstochten vanuit Zoetermeer naar Santiago, Rome, Istanbul en Medjugorje in Bosnië, maar nu kan dat niet meer. Maar ik kan nog wel lopen en ben daar zielsdankbaar voor. Mijn vrouw GerVa voedt al 11 jaar blindengeleidehonden op voor de KNGF, en ik vind dat fantastisch werk, dat ik graag met mijn eigen mogelijkheden wil steunen.

Ik ga nu vanaf 1 januari 2021 elke week één dag een wandeling maken van ca. 15 km, dan heb ik in 2 jaar 1500 km gelopen. Wie dat een mooi plan vindt kan mij sponsoren met 1 of meer cent per gelopen kilometer! Je kunt je daarvoor bij mij als sponsor opgeven op mijn e-mailadres: ruud.bruggeman@planet.nl

Elke drie maanden zal ik je dan een e-mail sturen met het aantal gelopen kilometers (zal elke keer zo'n 200 km zijn), met verzoek om je gesponsorde bedrag over te maken (dat gaat ook via de actiepagina). Beter dan pas na afloop in één keer, want zo blijven die bedragen niet al te groot.

Als je wilt kun je natuurlijk ook nu al een bedrag doneren, dat kan ook via deze actiepagina.

Op de blog van de actiepagina kun je blijven volgen wat en waar ik al elke week gelopen heb. Klik daarvoor op het kopje: Nieuws / Bekijk alle.

25/01/2021
20:52

GerVa

Bekijk alle
  Bekijk alle
26/01/2021 | 10:15

Kaarsje tegen de huidige covid-agressie

Week 4 van de 100 sponsorloopweken. Gister van Gouda via Haastrecht naar Schoonhoven gelopen, een van mijn dierbaarste wandelingen - ook nostalgie omdat ik zo lang in Haastrecht heb gewoond - langs het schilderachtige lieflijke riviertje de Vlist, zie foto's. Geboft met prachtig wandelweer, stralende zon, tintelfris en met een dun laagje sneeuw wat het nog mooier maakte. In Haastrecht bezocht ik de pelgrimskerk waar Maria ter Weghe wordt vereerd, en ik een kaarsje opstak voor licht en vrede en liefde in deze wereld, waar de covid nu ook zoveel agressie en rellen oproept. Ter Weghe betekent, dat het beeldje van Maria vaak in een koffertje onderweg gaat naar zieke mensen, voor genezing en/of vertroosting. En pelgrims naar Santiago kunnen daar ook nog een prachtige stempel in hun pelgrimspaspoort verkrijgen. Onderweg deel ik als het zo uitkomt visitekaartjes uit aan mensen die ik ontmoet, met info over de sponsoractie. Zoals vandaag aan een 86-jarige die me met een flink tempo inhaalde en elk jaar zo'n 2600 km loopt in Nederland. Inspirerend voor mij: er is nog veel hoop voor me! En zo aardig: het drukken van die visitiekaartjes was gratis voor me, een sponsorgift van mijn buurman en zijn drukker!

KNGF Geleidehonden leidt honden op die ondersteuning bieden aan mensen met een (visuele) beperking. Dat doen we vanaf de geboorte tot het moment dat de honden met pensioen gaan. Een hond fokken, verzorgen en opleiden is kostbaar. We zijn een maatschappelijke organisatie en voor een groot deel afhankelijk van giften en nalatenschappen. Dankzij onze donateurs kunnen we ons werk blijven doen.